ביתבלוגכמה מרוויח קבלן שיפוצים?

כמה מרוויח קבלן שיפוצים?

במה עוסקים קבלני שיפוצים, ואילו עלויות כרוכות בעבודה שלהם? האם משתלם להיות קבלן? רגע לפני שבוחרים קורס מקצועי כזה או אחר, כדאי לעבור על המידע הבא – המשיכו לקרוא. 

כמה מילים כלליות על עבודת קבלן השיפוצים

בסופו של דבר, קבלן הוא אדם או חברה שמבצעים עבודות בנייה או שיפוצים, אם כי סוגי השיפוצים משתנים מאוד בין איש מקצוע אחד לאחר. למעשה, עבודות הקבלן יכולות להיות מגוונות מאוד, החל מבניית בניינים חדשים, דרך שיפוץ מבנים קיימים, ביצוע שלבים שונים בפרויקטים של תמ"א 38, ועד לעבודות עפר, סלילת כבישים, פיתוח תשתיות ועוד. בפועל, ענף הבנייה הוא אולי אחד מהענפים הכי מגוונים שקיימים מאז ומתמיד, שכן כל קבלן עשוי להתמחות בסוגים שונים של עבודות קבלנות-משנה. באופן כללי, קבלני משנה יכולים לעסוק בשלבי שלד של בנייה, שלבי גימור, צבע וטייח, עבודות עפר, תשתיות ועוד. 

כמה מרוויח קבלן שיפוצים?

השכר של קבלן שיפוצים משתנה בהתאם לגורמים רבים, כגון:

  • ניסיון: קבלנים מנוסים מרוויחים יותר מקבלנים מתחילים, וזאת בהתאם להשכלה שלהם, בין היתר. 
  • גודל החברה: קבלנים שמנהלים חברות גדולות, מטבע הדברים, בדרך כלל מרוויחים יותר מקבלנים שמנהלים חברות קטנות.
  • מיקום: בדרך כלל, קבלנים באזורים מבוקשים, כמו למשל במרכז הארץ, מרוויחים יותר מקבלנים באזורים פחות מבוקשים.

יש לציין, בישראל, קבלנים שאינם רשומים בפנקס הקבלנים יכולים להרוויח עד 47,255 ₪. 

כמה קבלן שיפוצים מרוויח

כיצד נקבע השכר של קבלן שיפוצים?

כאמור, בישראל ישנם קבלנים רשומים ברשם הקבלנים, ומאידך, קבלנים שאינם רשומים באותו פנקס האיגוד בישראל. על מנת להירשם כקבלנים ברשם הישראלי, עליכם לצבור 5 שנות ניסיון בתחום העיסוק שלכם. בשלב זה חשוב לציין את ההיבט הבא – רישום יאפשר לכם גם להעסיק עובדים זרים. במילים אחרות, אם תירשמו בפנקס הקבלנים, תוכלו לבצע עבודות בסדרי גודל משמעותיים יותר. מטבע הדברים, כך גם הרווחים יהיו גבוהים יותר עם הזמן. בשורה התחתונה, חלק מהקבלנים מרוויחים עשרות אלפי שקלים נטו בחודש, בעוד שחלק אחר מהקבלנים מרוויח מאות שקלים ליום, תלוי בקבלן ובסוג עבודתו. 

לסיכום, קחו בחשבון את עלויות עבודת הקבלן 

בעוד שעבודות קבלנות יכולות להיות מאוד רווחיות, חשוב להביא בחשבון את הנושא של עלויות העבודה, החומרים, כוח האדם ועוד. באופן כללי, קבלנים משלמים משכורות לפועלים, נגרים, חשמלאים ועוד אנשי מקצוע רבים. מעבר לכך, יש לקחת בחשבון את עלויות הציוד, הביטוחים השונים, וכמו תמיד – גם עלויות בלתי צפויות אשר בדרך כלל נלוות לכל פרויקט כמעט. לבסוף, יש גם את אלמנט המיסוי, כמובן. האם משתלם להיות קבלן? בעיקר תלוי בכם, בחריצות שלכם ובנכונות שלכם להתפתח עם הזמן. דבר אחד בטוח, קורסים מקצועיים תמיד יהיו צעד נכון על מנת להתפתח אישית ומקצועית. בהצלחה! 

המאמר נכתב בשיתוף עם פורטל השיפוצים המוביל בישראל – טופ שיפוצים

קורסי מקצועיים שיכולים לעניין אותך